October 27, 2008

Hazwan : Saya pernah jadi Ketua Asrama sekolah

Isu pembentukan kabinet Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) masih lagi hangat diperkatakan di kalangan mahasiswa. Terbaru, Upsikini dilaporkan, Nazarul Hazwan, yang dikatakan akan memegang jawatan Penolong Bendahari dalam Majlis Tertinggi MPP mendakwa bahawa beliau pernah memegang jawatan sebagai Ketua Asrama semasa di sekolah. Kenyataan itu timbul apabila kelayakan calon untuk memegang satu-satu jawatan itu ditimbulkan di kalangan ahli MPP yang hadir. Beliau yang kini berada di semester 3, menang kerusi Umum dalam PRK tempoh hari. Hazwan walau bagaimanapun disenaraikan sebagai Penolong Bendahari selepas mesyuarat kali ketiga bagi pembentukan kabinet MPP dibuat kelmarin.
Pembentukan kabinet yang dilihat didominasi Pro Kulaiti menimbulkan pelbagai persoalan di kalangan mahasiswa sehingga ada yang mendakwa senarai kabinet tersebut tidak sah dan perlu dibentuk semula.

11 comments:

Anonymous said...

aik... salam kepada penulis blog ini... kenapa la nama saya plk diperkatakan dalam blog ni... macam mana penulis blog ni tahu saya pernah memegang jawatan tu... penulis ni sama sek ngn saya ker... terima kasih la penulis blog... kenapa plk dengan jawatan saya semasa di sek dahulu... ada apa2 masalah ker???? dah la penulis blog... saya rasa baik hentikan shja blog ini... tutup la... saudara mcm nk memcah belahkan pelajar2 dalam upsi ni... saya kurang suka la mcm ni.,.. saya merayu kt saudara supaya batalkan blog ni... plzzz... kecian kwn2 yang tk bersalah... banyak yang betul dan byk yang salah... yang betul tu tk pa la... yang salah tu akan membawa kepada kemurkaan allah.. dah la ek... cukup2 la... k... plzzz... sekian wasalam dari hazwan...

Anonymous said...

kenapa nak tutup plak...?..
supaya geng2 pro kualiti dapat bolot MT MPP senyap2 tnpa pengetahuan mahasiswa?...
dasar gila kuasa..

Budak UPSI said...

udah2.. lerr
siti ker sopian ker...
abu ker..xyah la nak wat cerita...
pg la study tu..
kepada yang menang wat la keje korang sampai selesai...
kami mahasiswa masih tidak nmpak mana2 MPP baru turun padang.. masa berkempen punya la bersungguh2 nak jaga tu nak jaga ni...tp sampai sekrg ni hampeh..janji tinggal janji..
yang aku pelik...jawatn yang dikejarkan nyaa... yang jadi YDP tu nanti kita tgk la..bleh memimpin kerr atau sekadar taktik PRO KUALITI yang betul2 berkualiti atau x.. Jawatan xpenting...yang pentign adalah tanggungjawab... jgan la memecah belahkan MPP..biarkan mereka dengan urusan mereka..jgn sbb jawatan satu keje pon xbleh nak wat...yang berjuang demi agama ker..etnik kerr...tnjukkan kebolehan dan bakat dalam memimpin..jagn la jawatan dikejar2 tp amanah dibuat sampah jer... orang yang berilmu boleh membezakan sama ada blog ini berunsurkan apa? membela nasib pro KEBAJIKAN kan??
daripada org akan nmpak buruk barisan MPP yang mana memperjuangkan KEBAJIKAN seakan-akan GILA KUASA tapi KEBAJIKAN masih tiada TINDAKAN. ini akan memburukkan IMEJ MPP tersebut.. Berikanlah semangat dan dorongan kepada MPP KEBAJIKAN bukan dengan memburuk2kan IMEJ mereka.. sudah2 lah wahai penulis blog ini. kami pembaca da rasa mual dan rimas. dan ada kalangan kawan2 mengatakan yang calon2 KEBAJIKAN tidak tahu wat keje tapi hanya nak jawatan dengan cara memburuk2 dan menghasut mahasiswa melalui BLOG ni...
ok laa..saya pon malas mengulas panjang...smoga berjaya semua mahasiswa UPSI dalam final exam kali ini.. tak sabar nak tggu STUDY WEAK 2 Minggu...yeyehh.....

Anonymous said...

bukan cmtu..niat saudara hazwan tu cukup murni..adakah anda mahu lihat pelajar2 upsi berpecah belah hanya kerana membaca blog yg belum tentu kesahihannya,yg x diketahui siapa penulis nya...??nauzubillah...harap2 pljr upsi masih pjg akalnya...

look at the bright side...hati yg kotor hanya akan memikirkan perkara negatif...

jgn bertindak melulu sebelum mengetahui perkara yg sebenar...

wallahualam...

muslim sejati said...

bodoh al baghal la budak UPSI ni..
ko jgn salah paham plak..
Blog ni bagi berita terkini pasal UPSI..so ko budak UPSI menilai la..
Pasal MPP kebajikan tu.. diorng takkan wat keje dan xkan wat keje lau diorang tak dapat jawatan yang TINGGI.. setakat jadi exco kebajikan, pembagunan sahsiah, akademik, diorang boleh wat aper?? cuber la pk... Cuba la buka minda..tak tau la camner budak bodoh dan bangang cam ko ni boleh masuk UPSI.. biar la adil sket.. Mt tu kan banyak jawatan..bg la sket kat MPP Kebajikan..biar kami buktikan yang kami juga mampu memimpin.. Kami mahu keadilan... jagan jadi mcm MPP lepas ikut jer cakap HEP..dah macam anjing ngan tuan dia...

FadhLullah said...

Lek Naza..apa yang diperkatakan penulis blog ni psl jwtan tu betul ke x??
klu betul okla..klu salah yg mane??btau..tu je..
bukan mcm CINTAUPSI yang memfitnah sepanjang masa..aku n pelajar lain pn nk tau psl upsi kna tgk upsikini ni..

aku bru je blk dr umh abg sani..
mcm2 aku blaja wpn tnggl lthan 3hari..tp hal upsi lg bnyk aku tertinggal..

harap korg MPP bekerjasamala..
ingt,seluruh penduduk akan binasa klu PILIH KETUA yang xsepatutnye..aku nk tau cmne Kery leh dilantik..tu je..

otai said...

saye pon pnah jadi ketua asrama gak! ketua pengawas sekolah. ketua pengawas APD. ketua kelas. ALP koperasi sekolah. ketua perhimpunan sekolah. ketua SPBT sekolah. ketua samseng sekolah. serba serbi ketua la..

tp sayangnye.. saye tak masuk bertanding. kalau masuk, for sure saye menang 100%. kan kan?

tp ape gune kalau saye masuk bertanding? ade faedah? dpt posting cepat? dpt bantu rakan2 lain? dpt tebalkan kocek saye sendiri? dpt glamour? dpt popular? dpt itu? dpt ini? eee. xnaklah. baik saye jadi ketua kelab memancing Tmn Ketoyong je. lagi best. lagi banyak faedah.

oh satu hal lagi. MPP ni budak2 kecik ke yg pegang ek? tgk mcm pramatang je. ekekeke.

p/s: join kelab saye. takdak yuran. takdak konspirasi. takdak bertekak. takdak apa2. haha.

Anonymous said...

bleh plak jadikan tmpat ni tuk sebar iklan kelab dier...
huhuhu...
mentang2 lah wak kat sini x kene bayar...
moderator sepatutnyer kene mitak bayaran komisen dari otai nih...
huhuuh

fadhlullah said...

kpd OTAI..betul ke bnde tu??
kang aku nak promo kat kkwn yg minat memancing..

huhu..bnyk gile ko jd ketua..
aku??herm..aku bkn sspe..xpnh jd ppe pn..jd kuli je..sbb tu gaknye Blogger ni xmo cite psl aku..

erm,mostly aku tgk
mcm xbnyk pngalaman lg..
ade certain jela..

sygnye yg benar2 layak mcm Suhainizam n Wan Nasron xdpt tempat di MPP..pelajar UPSI kna tgk latarbelakang pemimpin sblm nk pilih patutnye..

nnt jd cm Msia ni..
zmn Mahathir dulu sume hebat..
zmn Pak Lah??herm..so phm2 jela..bkn nak pecah belahkan..

klu nk ckp psl pecah belah,Nabi Muhammad dulu pecah belahkan msyrkt ke??zmn Firaun dulu Nabi Musa pecah belahkan Umat ke??

len kali matangkan fikiran..
tgk ape yg org len nak sampikan..

Anonymous said...

by:
anak Petani..(n0n-upsi)

wahai budak upsi....
malu juga aku baca bberapa komen dsini.. mcm lain jak bunyi..

Kalau namanya 'ketua' bukan skelip mata boleh ubah keadaan. perlukan masa...

nak tya 'ex2-ketua' tu...hang nak ubah keadaan main seminggu dua ja kah???

Bdak asrama mcm tertunggang kepala nak betulkan nak patut...nak buat keja sekolah.. nak meeting pgawas.. nak buat program.. nak teruskan program 'ex-pgawas'..nak jumpa warden..nak jumpa kwn-kwn..study group....
kalau ingat mcam TErbalik Otak...

Kalau kat U??
lagilah byk cbaran..lbih2 lagi yg tak fhm erti 'prjuangan' si pejuang...
start...must sttle msalah pimpinan yg 'dulu'... baru boleh buat keja...

kalau tak pcaya.... bukan namanya tu 'ex-ketua'...

napa byk problem dlm hal2 pimpinan??? sebab tu SUNNATULLAH...
Apalah mkna perjuangan kalau tkda cabaran...
cabaran 'perang mulut'... dengki org...ugutan...posting lambatkh....apa2 yg swaktu degnnya mmg ada...

kalau hang masuk UPSI kmudian kluar trus posting...
itu semua urusan Allah...bukan sbb hang ni tak trlibat dlm 'prk'...mybe ujian utk hang...
WallahuA'lam bisawab..

Anonymous said...

buat la ape pun