October 9, 2009

Keputusan penempatan tahun ini diawalkan

Tanjong Malim, 9 Oktober – Keputusan penempatan bagi graduan yang memohon untuk mengisi jawatan Guru Sandaran Siswazah Terlatih (GSST) diawalkan daripada 21 Oktober seperti yang dimaklumkan sebelum ini kepada 16 Oktober.

Semua pemohon boleh menyemak keputusan penempatan mereka melalui portal Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) bermula pada tarikh tersebut – 16 Okotber 2009.

32 comments:

Anonymous said...

sudah ada yg gagalll..

Anonymous said...

Salam,

Yang pelayar buat semakan di sini boleh percaya ke?

http://apps.emoe.gov.my/spg/

Miss Serius said...

Dear,
Mr. Teller

Saya sedikit musykil, betulkah keputusan penempatan HANYA dapat disemak pada 16 OKTOBER ini? Sebab sudah ada yang dapat maklumat tentang penempatan mereka, walaupun mereka tidak POSTING di Sabah dan Sarawak.

Mana satu laman web semakan GSST yang tepat?Adakah:
1. http://apps.emoe.gov.my/spg

atau

2. http://apps.emoe.gov.my/spg/gsst/semak.cfm

atau

3.http://apps.emoe.gov.my/spg/gsst

Anonymous said...

tadi leh cek sekejapje..alih2 tutup sudey

Anonymous said...

HAHA TADI MASA JAM 1-2 LEH TANGOK..SKRG DAH TUTUP.

SO YANG TAK DAPAT TUNGGULE 16 NIH..

RAMAI YANG GAGAL..

Beruang Kutub said...

Kepada Mr. Taller..

Sila semak.. Tadi boleh chack lepas tu tak dapat chek. saya muskil la. sbb tadi saya tiada dalam senarai penempatan. mana yang betul hari ini keluar ker atau minggu depan.

Saya tak dapat postinggggggggg....ahhhhhhhh
tolong la...

Anonymous said...

Hehe dah tutup...tadi aku dapat kat selangor..

Alhamdulillah...

TQ UPSIKINI selalu UPDATE..Bagus laman nih..

Anonymous said...

SALAM,

PERTAMANYA JUTAAN TERIMAKASIH BUAT UPSIKINI YANG SELALU UPDATE PASAL POSTING..BANYAK MAKLUMAT YANG DIBERI..


BEKAS PELAJAR.
HIDUP UPSIKINI

NotA HaTi SeOraNg LeLaKi said...

Salam..
mybe adakan ruang utk tahu bilangan yang dah posting dan belum.Nnti kita semua boleh tahu kalau2 ada kos yang bermasalah atau kelewatan atau kesilapan teknikal. Just cadangan.

Anonymous said...

Saya dimaklumkan rakan saya memang 16 ni keluar.tadi sapa dapattu lucklah..kejapje buka..siapa yang tulis tak dapattu gagallahtu..kan ada 30% budak upsi gagal...

tapi papepun berung kutub bersabarlah sehingga 16 ni yer

thanks UPSI KIni bukan pejuang nasib mahasiswa yang ada sekarang malah mantan sekali...

tq...
Terus maju...

Anonymous said...

HUYYOOOOOO

TAHNIAH SAPA YANG BERJAYA DITEMPATKAN DISEMENANHJUNG

ADA YANG DAPAT SEKOLAH KLUSTER,SBP, DAN SEKOLAH AGAMA..

BUDAK2 UPSI MANTAP

Anonymous said...

TQ UPSI kini

Mr. Teller said...

Sama-sama
UPSIkini sentiasa berusaha memberikan maklumat kepada semua pembaca.

Teruskan Bersama UPSIkini..

Beruang Kutub said...

Saya harap agar nama saya tida tersenarai dalam web tadi tu bukan jadi kenyataan. mungkin dorang belum masukkan nama tu dalam senarai penempatan. Bila pertama kali chack tadi, cam tak percaya pula. sbb ada aku dan sorang kawan aku tak tersenarai dalam senarai penempatan. dalam UPSI kini cakap 30% dari 400 orang. Harap la aku tak tersenarai dalam 400 orang pelajar ni...

yang aku hiran tadi bila aku semak laman web tu bukan tuk GSST tapi tuk pelajar Dipolma dan DPLI. tu yang aku bengang tu..

Doakan aku yek.. emosi aku tak stabil ni..

Beruang Kutub said...

sedihhhhhhh.... :(

Anonymous said...

Daripada Dpli

Tahniah kepada yang berjaya............

Anonymous said...

Beruang Kutub KOS apa?ada satu Kos di UPSI ramai yang kantoi

Anonymous said...

kawe dpt kelantan.. mcmana lah dpt neg sdri..nk cari pengalaman d negeri org dh terbantut.. "borneo in memory.."

Anonymous said...

Mungkin pihak dia org tengah update data..
Tahniah pada yang berjaya..

Beruang Kutub said...

MUSIC maybe ikut giliran nama kot.

Beruang Kutub said...

kepada Mr. Taller.

Apa yang tertera kat laman web pagi tadi adakah muktamad atau akan ada penambahan susulan? Sila cari maklumat tentang perkara ini. Tanya KPM.. plz...

I hope Mr.Taller dapat bantu.

Anonymous said...

mengikut maklumat daripada pengamal komputer dan multimedia, web untuk cek posting adalah daripada database yg sama, hanya pautan "front page" sahaja yg berbeza kerana pada front page akan diubah tajuk pada banner. oleh yg demikian siaran web pd pg td boleh lah dipercayai kerana maklumat adalah daripada data base yg sama.. tp pelbagai kemungkinan boleh berlaku. KPM memberitahu 16hb adalah tarikh untuk semak status, kemungkinan yg cek pg td, tp tiada dlm senarai, kemungkinan besar, 'key in' data oleh kpm belum selesai. sbb itu perlu tunggu hingga 16hb. sekian.

abesaboh said...

BUAT YANG GAGAL: SILA BUAT RAYUAN SEGERA. BUATLA SURAT TU NYATA SEBAB DAN SEBAGAINYA: HANTAR KE: EN MOHD FAIRUZ B. MOHD ASROH, Kementerian Pelajaran Malaysia, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Aras 1-5 dan 14, Blok E12, Komplek E, Pusat Pentadbira...n Kerajaan Persekutuan W.P. Putrajaya 62604 Malaysia DALAM SURATTU KORANG BUATLA CITE2 YANG SESUAI

Anonymous said...

Salam, kepada beruang kutub jangan sedih2...16 aribulan kan leh cek semula...selamat posting semua...

insan biasa

Anonymous said...

rmai yg gagal..pecah rekod..thn lps xda mcm ni...mungkin ada sesuatu????

Anonymous said...

rmai sngt yg gagal..thn lps xda mcm ni..mgkn ada sesuatu????

Anonymous said...

X DA NYA SESUATU..
RAMAI SANGAT KANTOI INSAK

Anonymous said...

dah tu apa yang hang stadi 4tahun tuh sampai xlulus. xpe , nanti buat cadangan belajar sampai 8 tahun plak. rasa2 mungkin boleh lulus kot kalu 8 tahun.

Cikgu Fairus said...

Salam..

tahniah kpd yg bjaya mndapat penempatan.. kpd yg tidak bjaya, jgn putus asa.. anda dh brusaha stakat yg tmampu, mungkin minat tp ini bkan rezeki.. muhasabah diri, mungkin ada yg xkena dgn amalan seharian anda.. ingat, setiap yg blaku adalah ketentuan-Nya dan pasti ada hikmah disebalik setiap pkara.. Wallahualam..

p/s : btul ke ramai plajar upsi gagal ni? xmungkin.. cek balik la..

Cikgu Fairus said...

ada lg 2 hari ni.. smpat lg nk mohon maaf kalo ada bt salah kt INSAN lain.. kot2 la.. semoga mndapat kaf-ba-ra-kaf-alif-ta-alif-nun dari-Nya.. amin..

Anonymous said...

ade jumpe en.fairuz asroh tu bulan 8 lepas..series sket orgnye mule2 tu..mude lagi le..lebih kureng kite2 ni je.jumpe aritu pon sbb tanye dier psl sek permata ni..surat rayuan kene buat cite bagai ke? takde lah..buat biase2 je lah.takyah mengarang citer pon

Anonymous said...

salam...hari ni dah 24 oktober 2009..hari2 saya check penempatan .yapi name saya masih lagi tiada dlm penempatan..saya dah kol KPM..KPM kate saya lulus INSAK n temuduga..tapi pelik name saye xde dlm penempatan..adakah kputusan Kos Saya ( KOs skolah rendah) akan diumum thn depan? musykil...muskil...