October 9, 2009

Bagan Pinang : Gambar, bukti pegawai HEP cari pelajar UPSI

Tanjong Malim, 9 Okt – Rentetan daripada dakwaan seorang bekas pelajar UPSI yang ternampak staf Jabatan Hal Ehwal Pelajar & Alumni (JHEPA) UPSI, Muzamil Mahil hadir pada hari penamaan calon di Bagan Pinang, UPSIkini menerima beberapa keping gambar daripada seorang sumber yang mahu ia didedahkan.

Katanya, gambar tersebut diambil bagi membuktikan memang ada pegawai daripada UPSI yang hadir pada hari penamaan calon untuk mencari bukti sekiranya ada pelajar yang hadir atau dilihat berada di kawasan Pilihan Raya Kecil itu berlangsung.

Gambar tersebut dipercayai diambil semasa hari penamaan calon PRK Bagan Pinang di sebuah stesen minyak di sana berdasarkan latar belakang gambar tersebut.

Tanpa ada ulasan yang panjang mengenai gambar yang dikirimkan, tertera tulisan “Kalau dulu mereka tangkap gambar kita, tapi sekarang kita tangkap pula gambar mereka, biar anak merdeka tahu, mereka claim duit rakyat hanya untuk tangkap gambar”.













29 comments:

Anonymous said...

dh xde keje dh kot..

Anonymous said...

adushh,,,ni la muka pengundi hantu. bahaya betol. huhu

tiganaga said...

kahkahkah. ini orang sudah tak ada kerja lain kah???

dapat makan angin free kat PD yek???

Siapa yang dia cari tu agaknya kan???

Hebat dia ni. boleh cam pelajar2 UPSI.

Tapi, aku rasa, dia dok aje kat tembok stesen minyak tu. tgk suasana masa penamaan calon. pastu blah. (sambil2 duduk tu dalam kepala- RM RM RM RM RM)

KAHKAHKAH~

Anonymous said...

hek eleh..tu pun nak kecoh..lantaq pi la en muzamil nak pi mana...

Anonymous said...

Kesian EN.Muz
korangni jahatlah..
tak baiktau

Anonymous said...

xde keje tol la..
byk lg benda nk buat..
xyah la nk asyik bpolitik je!!!!

Anonymous said...

yelah, nih aku cadangkan. copy banyak2 gambo nih pastu pakat bagi kat semua orang.. nape nih hep sokong pembangkang. ingatlah, kerajaan yang jaga kita. xbaik la wat gtu.

Anonymous said...

kalo dpt claim byk,mesti emas byk tergantung kat bini dia.ni aku tgk,sempoi jer bini dia.lg satu,btol ker dia ni penyokong pembangkang..ntah2 org yg amik gmbr en.muz ni penyokong setia pembangkang.dh check ker dia jer yg pegi?xder pgwi lain?UPSI jer ker yg anto pgwi?

Anonymous said...

en.muz buat undercover..biorlah..dah tugas dia as mata2 gelap upsi..:P

Anonymous said...

Encik Tiganaga selaku pengarang tidak aktif Upsipolitik..apa khabar?Lama tidak posting?Tiada isu ka?Gua nak jumpalu,kalo2 lu ada telur la..

Anonymous said...

menatey la korang ni..biaq p r dio nak g mano..ade dio kacau korang..ade die kacau mak bapak korang..

special branch said...

Mata-mata gelap UPSI. memang layak pun... orangnya pun gelap. terlindung dari pandangan ramai. (teknik penyamaran berkesan)

Anonymous said...

keje bodoh.. bajet polis UTK ke hape nih??

Anonymous said...

Inilah dia upsi, bukan aku nak kutuk, hep pun jadi barua. Bagila ruang kat student untuk nilai mane yang baik n mane yang buruk. Tu salah ke? satu lagi, kalau di sekat pemikiran pelajar, itu xboleh, ini xboleh nak berkembang mcmmana. kita bukan myammar la! Saya bukan cakap gerakan pelajar akan memudaratkan pelajar. tapi beri ruang kepada mereka untuk mangamalkan apa yang diaorang belajar. BUKAN DIHALANG TAPI DIPANTAU!

Bila agaknye upsi
nak mengatasi ranking um........

Anonymous said...

korang ni...blaja la bg abes dulu baru berpolitik....law korang dok tuduh2 tu x betul..fitnah...cmne ? nk jmpa tuan punya bdn minta maaf x ???
pemilik blog pon agak2 ar..

pro-m said...

woit...itu bukan muzammil la..kahkahkahakah...

woit...itu pekerja Bangla Petronas Bagan Pinang...kahkahkah....

...bangla tu nak jadi calon....kahkahkah.......

xstraightxedgex said...

UM memang cool, dude.
but here, theres something different beb. ha ha..well, you know banyak sangat crappy things rite over here. come on, grow up brader. these political propaganda is like kinda wasting times tau.benda2 ni semua untuk siapa? tanya je beb. jangan la marah. ha ha ha. lek sua..

peace//love//equality//anarchy

Anonymous said...

ade hati nk atasi UM...
ape ke hei yob...

Anonymous said...

politik je keje..
lepas tu bile studen join pilitik..
kena sekat tu ni la...ape kes..
korang dedahkan student dngn politik tp bile dah join..aktif sikit mula la nk sekat..itu xbleh ini tak boleh..podah...

Anonymous said...

aku nk jd calon nanti..
undilah saya

Anonymous said...

student lbh tau dan berhak buat keputusan..........

xperlu nk busy kn diri nk trn padang..

tolong la wey...

baik ko dok umh teman anak bini ke ape ke...lg bfaedah...

huhu...jgn nk bkeliaran tnp tujuan..durjana btol..

Anonymous said...

UM melahirkan lebih ramai penganggur drpda UPSI... tq..

timun said...

jgn sibuk nk mengata org..bl dah keje nanti br tau apa tanggungjawab anda...lagi2 guru2 dari upsi nih..dah r ambil ptptn, takpun biasiswa kpm, pastuh after posting pandai plak komplain..if nak betulkan xpe r..nih sibuk nak blaim..dah tau sumber makan duit kerajaan, so sokong kerajaan r beb...mane yg baik jd tauladan yang buruk tuh jadikan sempadan...adios

Anonymous said...

um lahirkan ramai penggagur daripada upsi? ni ambik mane kenyatan gni. nak kata bodoh kan bakal cikgu, nak kata cerdik nanti dok bangga. ke hang jeles dengan um nih?

Anonymous said...

eh silap tu um melahirkan ramai pemimpin......... yg cakap garduan um xda kerja tu, mintak maaf la ek sebab aku pernah dengar upsi punya studen mengganggur sampai 4 tahun. xda inisiatif pon nak kerja lain. yelah, dah semua bajet nak jadi cikgu, biar xpandai n terketar2 pun bila bercakap depan org ramai. hakhak.......

um 200 terbaik DIDUNIA.

Anonymous said...

upsi boleh, posting tunggu 4 thn......................

Cikgu Fairus said...

cuba la kutuk um kt dpan pmimpin2 kbnyakan U.. tgk pe reaksi diorang.. kalo korang kna gantung pngajian pun dh dikira bnasib baik tau.. i love UM..

Anonymous said...

oi timun..tu bukan duit kerajaan..tp duit rakyat..

Anonymous said...

kowang kalo tatau pape xpyh kecoh nk komen...diam jek..kalo da komen mende yg xbtol jd fitnah...dok kaitkan ank bini plak...masyaAllah..brani ke minx maaf dgn tuan punye diri yg kowg bg komen x btol tuh???rasenye x brani kot...harap lantang besuare lam blog je..bile jmpe depan mate kecut...

insaflah wahai teman..