July 13, 2009

Eksklusif : Audi Utama pernah jadi tempat bengkel BN

Tanjong Malim, 13 Julai – Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) yang menjadi institusi pengajian tinggi terulung negara hari ini digemparakan dengan sekeping gambar yang menunjukkan Auditorium Utama pernah menjadi tempat bagi bengkel jentera Barisan Nasional.

Gambar tersebut yang dikirim kepada UPSIkini turut memaparkan bendera BN dan tulisan “BENGKEL GE BARISAN NASIONAL” di sebuah papan kenyataan yang terlindung oleh bendera-bendera parti komponen BN.Pengirim yang menjelaskan tulisan tersebut mengatakan ayat penuh tulisan yang terpapar di papan kenyataan tersebut adalah “BENGKEL GERAK KERJA JENTERA BARISAN NASIONAL”.

Pendedahan gambar tersebut dijangka bakal menjadi satu lagi isu hangat di kalangan warga UPSI yang menunjukkan UPSI pernah menjadi tempat yang digunakan oleh parti-parti tertentu dalam aktiviti politik mereka.

Semua IPTA juga sebelum ini dilarang sama sekali untuk dijadikan tempat aktiviti-aktiviti berkaitan politik dan secara jelas bertentangan dengan Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU).

UPSIkini sehingga kini sedang berusaha mendapatkan komen dari beberapa pihak berkaitan gambar tersebut.


1 comment:

andalusia said...

jawab jangan tak jawab...hipokrit.. pembangkang tak boleh tapi bn boleh..