January 22, 2010

Sekitar penamaan calon


Tanjong Malim, 22 Januari - Proses penamaan PRK Universiti Pendidikan Sultan Idris telah berlangsung dalam keadaan yang terkawal tanpa ada gangguan dari mana-mana pihak. Langkah berjaga-jaga turut diberi perhatian oleh pihak skretariat yang meletakkan beberapa pegawai keselamatan di sekitar kawasan penamaan calon.

9.00 pagi – Kelihatan beberapa bakal calon diiringi penyokong mereka bergerak masuk ke Bangunan Bitarasiswa. Beberapa Dekan Fakulti masuk ke bilik pengesahan borang pencalonan. Bilik Seminar yang menjadi pusat penamaan calon dibuka.

9.15 pagi - Beberapa calon masuk untuk proses penamaan. Kelihatan TNCHEPA Prof Shaharudin dan Timbalan Pendaftar Kanan memasuki Bilik Seminar Bitarasiswa.

9.45 pagi – Sekumpulan lagi mahasiswa sampai untuk melihat proses pencalonan. Mereka terdiri daripada para penyokong beberpa calon yang akan bertanding. Semua sakretariat PRK dilihat bertugas di kawasan masing-masing. Beberapa calon yang selesai proses penamaan masuk ke bilik pengambaran untuk poster kempen.

10.00 pagi – Semua dekan telah bersedia untuk membuat pengesahan. Sakretariat PRK memberi jaminan semua calon akan diberi peluang dalam proses penamaan ini.

10.30 pagi – Bagaimana pun Naib Canselor UPSI Y. Bhg. Prof Dato’ Dr. Aminah Ayob tidak tiba di pusat penamaan calon sehingga tempoh penamaan tamat.

11.00 pagi – Proses penamaan dilanjutkan. Semua calon yang berada di dalam bilik penamaan bagi membolahkan proses berjalan lancar.

12.15 tengah hari – Proses penamaan calon tamat dan beberapa calon menunggu giliran untuk proses pengambaran.

12. 45 tengah hari - Pegumuman calon layak bertanding telah diumumkan oleh Puan Norhayati . 3 fakulti menang tanpa bertanding, FTMK, FSS dan FSKPM.

1.00 petang - Calon-calon layak bersurai dan akan kembali pada 2.45 petang ini untuk sesi bantahan.

*UPSIkini akan membuat liputan dari semasa ke semasa.

1 comment:

bootunque said...

ni bila nk update ni, xsabar r nk tau....