January 29, 2010

Kerusi etnik : 3 menang tanpa bertanding

Tanjong Malim, 29 Jan. – Perjalanan proses penamaan calon bagi kerusi etnik pada pagi tadi dilaporkan berjalan lancar dan menyaksikan 3 kerusi dimenangi calon etnik masing-masing tanpa ada pertandingan.

Kerusi-kerusi tersebut adalah bagi etnik India yang dimenangi Balaganesh A/L G.P Ponniah, Bumiputera Sabah, Juriah Binti Cunding dan Samuel Sila Mathew Unjah bagi kerusi Bumiputera Sarawak.

Bagi kerusi etnik Cina, pertandingan dua calon layak bertanding untuk merebut kerusi tersebut – Lee Kok Heng dan Lok Yun Lai. Kedua-dua calon terbabit masing-masing pelajar daripada Fakulti Seni & Muzik dan Fakulti Sains Sukan.

[Berita lanjut menyusul]

3 comments:

Anonymous said...

Salam.. Sudah masanyer YDP MPP UPSI ditunjangi oleh Wanita.. seperti saudara Akmal War-war kan.. kembalikan kerusi umum pada YDP... adakah anda telah bersedia.. fikir0fikirkan...

Anonymous said...

yup.. aku setuju.. kali ni kita pergi pada the highest vote.. takyah nak cerita pasal pemende lagi dah... kalau cakap pandai tapi org tak kenal baik tak payah

Anonymous said...

berani ke korg nk naikkan YDP pompuan??konon dlu nk naikkan akmal sbb undi tertinggi?skrg nk naikkn pompuan ke?hahaha..kene balik kat muke sendri..