February 21, 2011

Laungan 'hidup mahasiswa' gegarkan KHAR

Tanjong Malim, 20 Feb- Sesi akhir rapat umum menyaksikan Kolej Harun Aminurrashid (KHAR) digegarkan dengan laungan keramat berbunyi “hidup - hidup mahasiswa !” dilaungkan oleh lebih 300 mahasiswa dari kumpulan Mahasiswa Pendidik (MP) dan Legasi Mahasiswa Progresif(LMP) yang berkonvoi beramai-ramai dari Kolej Aminuddin Baki.

Sejurus tiba di KHAR, kumpulan tersebut berkumpul dan berarak ke medan rapat umum sambil melaungkan “hidup-hidup mahasiswa” dan laungan itu memberi kejutan besar kepada seluruh warga KHAR dan KUO serta disambut oleh kumpulan Pimpinan Bitara.

Menurut sumber yang dilaporkan, kira-kira lebih 100 penyokong Pimpinan Bitara berbaju biru berada di tempat rapat umum tersebut bertembung dengan lebih 300 mahasiswa terdiri dari penyokong MP dan LMP yang membawa 'gelombang kuning.'

Dalam pada itu, beberapa insiden kecil telah berlaku dan hampir mencetuskan pergaduhan antara kumpulan Pimpinan Bitara sebaik sahaja kumpulan MP dan LMP tiba di medan rapat umum tersebut.

Menurut saudara Zahar “ kita telah melihat sifat dan perilaku buruk kumpulan mereka (PB) yang dikatakan berpegang dengan nilai bitara, semua mahasiswa boleh menilai mereka yang mengaku kononnya membawa nilai bitara berbanding kumpulan MP dan LMP. Kita yakin dan percaya, mahasiswa UPSI tidak buta untuk menilai kumpulan ini.”

No comments: