October 25, 2011

Raja Muda Perlis rasmi bengkel anjuran HEP&A, makan malam di rumah Tok Pa.

Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail (duduk, dua dari kiri), Tuanku Lailatul Shahreen Akashah Khalil (duduk, dua dari kanan) dan Azizan Hamid (duduk, kiri) bersama 13 pelajar Perlis di Novotel, Bandung, - BERNAMA
(Gambar hiasan)

Tanjong Malim, 25 Okt. - Program Bengkel Profesionalisme Pengetua dan Felo Kolej Kediaman UPSI, yang berlangsung pada 21 hingga 23 Oktober 2011 yang lalu mendapat kunjungan Raja Muda Perlis, D.Y.T.M Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail untuk merasmikan program tersebut.

Kehadiran Tuanku Raja Muda Perlis ke program terbabit menimbulkan rasa terharu kebanyakan peserta kerana tidak menjangka perasmi program adalah di kalangan kerabat diraja.

Rentetan itu, timbul pelbagai spekulasi mengaitkan hubungan rapat Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar & Alumni (HEP&A) UPSI, Datuk Paduka Junaidi Abu Bakar dengan Tuanku Raja Muda Perlis yang dikatakan mula terjalin semasa Junaidi memegang jawatan sebagai Pengarah Jabatan Penuntut Malaysia di Indonesia.

Dalam pada itu, program tersebut turut membawa peserta ke kediaman Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Dato’ Seri Mustapa Mohamed dalam satu majlis makan malam. Majlis tersebut dikatakan sebagai majlis santai bersama pemimpin tempatan dalam memenuhi acara program.

Menurut beberapa sumber, program yang menjurus kepada peningkatan profesionalisme Pengetua dan Felo Kolej Kediaman pada kali ini walau bagaimanapun dilihat sebagai permulaan kepada perkenalan Junaidi sebagai TNC HEP&A UPSI dengan tokoh politik UMNO menjelang Pilihan Raya Umum Ke 13.

No comments: