November 8, 2008

Watikah Perlantikan diserah malam ini

Tanjong Malim, 8 Nov. – Majlis penyerahan watikah perlantikan bagi semua ahli Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) Univesiti Pendidikan Sultan Idris akan berlangsung malam ini di Bilik Pameran Bitarasiswa.
Kesemua ahli MPP dijangka hadir bagi menerima watikah tersebut meskipun wujud desas desus mengatakan Pro Kebajikan akan memboikot majlis tersebut. Namun semasa raptai dibuat malam semalam, semua ahli MPP dilaporkan hadir. Penyerahan watikah dikatakan mengikut senarai kabinet sebelum ini meskipun wujud pelbagai kontroversi berkaitannya. Majlis akan disempurnakan oleh Naib Canselor, Prof. Dato’ Dr. Aminah Ayob.

5 comments:

Tariq Ziyad said...

malam ni akn berlangsung penyerahan watikah perlantikan kabinet baru MPP, tetapi sedih rasanya krn pucuk pumpinan utama (MT) yg naik bukan dari calon umum..adakah kategori calon umum itu hnya sekadar mengisi kerusi yg ada dlm MPP ataukah calon umum itu sbenarnya mewakili suara mahasiswa UPSI? adakah kita memilih calon yg mewakili suara minoriti utk jadi YDP MPP? seharusnya, calon yg mewakili suara majoriti mahasiswa UPSI jadi YDP MPP..tapi, sebaliknya berlaku..yg menang tnpa bertanding jadi YDP MPP..

kelisa said...

Salam,
teruskan usaha walaupun kita tak berjaya pegang mt, tunjukkan yg kita boleh, tahun depan kita cuba lagi. Hidup MAHASISWA BERKEBAJIKAN.

" Kita Tawan BITARA SISWA"

Anonymous said...

..hahahha...
kan aku da cakap..
buang maser jer korang ni..
da la memecah belahkan budak2 upsi
mpp pon da berpecah belah...
sumer sebab penulis blog ni..
smoga ko drahmati Allah...
gud luck exam dan selamat berpraktikum kepada penulis blog ni..

p/s : mudah-mudahan anda tergolong dalam 26000 orang guru bg tahun 2010.. lau xdapat..xper..MPP KEBAJIKAN ader...hu3

Anonymous said...

Salam..

Rasanya dah kenalah bg calon2 kebajikan. Apa yg korang heboh2kan mengenai isu kebajikan & akademik (isu pengajian islam - sblm ni dah dibawa oleh kunjungan hormat mantan MPP 2007/2008 ke FSSK. Sekarang korang dah dapat Exco Kebajikan, Exco Akademik & Exco Pembangunan Sahsiah. Dah tepat la apa yg korang perjuangkan tu. Nak jawatan semata atau nak buat perjuangan?

p/s : Sudah2 la tu Azahar & rakan2.. mcm2 fitnah dah kau buat.

Anonymous said...

2la azhar ko jgn la nk buat2 crite lg dlm blogni, org da xprcye kat ko lg, time jd tydp khar dulu x de fngsi lngsung, ckp je pndai... patutla x menang time prk thun lpas...