November 2, 2008

Pro Kebajikan jumpa NC sebelum kabinet disahkan

Tanjong Malim, 2 Nov. - Pro Kebajikan dijangka akan menemui Naib Canselor UPSI, Prof. Dato’ Dr. Aminah Ayob sebelum watikah perlantikan MPP dikeluarkan sekiranya ahli Majlis Tertinggi (MT) MPP tidak dirombak seperti yang disusun Pro Kualiti sebelum ini. Barisan MT yang menafikan semua calon Umum Pro Kebajikan yang menang dalam PRK baru-baru mengundang 1001 persoalan mengapa kerusi MT tidak langsung diberikan kepada mereka meskipun memperoleh jumlah undi tertinggi. Pertemuan tersebut dijangka akan diadakan secara tertutup di Pejabat Naib Canselor. Jurucakap Pro Kebajikan yang ditemui walau bagaimanapun enggan mengesahkan kenyataan ini kerana segala perancangan tidak akan dihebahkan dengan tergesa-gesa sebagai langkah bagi mengelakkan segala perancangan terjejas.
Untuk rekod, Pro Kebajikan menang 3 kerusi Umum pada PRK lalu dan salah seorang daripadanya mendapat jumlah undian tertinggi.

41 comments:

Anonymous said...

mengapalah kamu x boleh nk bersatu, kamu bukan pro kebajikan n bukan pro kualiti tp kamu MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR, sudah terang lagi bersuluh, nk jadi MPP kerana gilakan jawatan, gilakan pangkat n gilakan kuasa. sy rasa kabinet ok je tp yang x ok adalah penulis blogni yang sentiasa menjadi dalang untuk memisahkan n memporakperandakan hubungan org islam... lu pkla sndri kalo kamu betol2 menegakkan syiar islam...

arrijal said...

pening dengan susana politik kampus yang asyik dengan mcaci maki...
ntah pa yg korg dapat dengan caci mencaci.. ??

dapat dosa jer..

Anonymous said...

hapuskan dalang blogupsikini yg berhati busuk n kurag ajar

Anonymous said...

Pro Kebajikan nak jawatan YDP dengan Bendahari sangat2.Fikirkanlah kenapa...

syg mama syg papa said...

pro-kebajikan giler nak kuasa...
kadang2 jd meluat pulak aku tgok
sedarla...
kite ni student je...
perjuangan belum abes lagi...
lagi 1 penulis blog ni
kalo kamu bergelar islam,
xdenye nak laga2kn org sesama islam
fikirlah baik2....

Anonymous said...

BAGI SYA XDE APA PUN YG BERLAKU...KITA JE YG SIBUK UNTUK MENCERITAKAN ITU INI. YANG MENGHANGATKAN SEMUA TU KITA LAH...NTAH BETUL KE TAK MAKLUMAT DLM NI...AKU PUN BLEH REKA2 JUGA SEGALA NAMA2 YG DIGELAR NAMA SAMARAN2 TU...PESANAN KEPADA YANG DAH MENANG MPP BARU2 NI...

JAWATAN TIDAK PENTING, YANG PENTING ADALAH TANGGUNGJAWAB ANDA. SELAMA MANA TANGGUNGJAWAB TETAP PADA DIRI, ALLAH AKAN TOLONG...GOOD LUCK...

andalusia said...

bagi aku..
bukan masalah gila kuasa..
tapi nak menentang ketidakadilan..
nampak sgt permainan sebelah pihak yang meminggirkan sebelah pihak lagi..
takkan hanya diam jadi pak pacak je..
tkkan nak biarkan hidung dicucuk bak lembu..
diheret kesana kemari..
muslim yang berani lebih disukai ALLAH darpd muslim yang kecut..
jadi bagusla..bangun dan pertahankan hak..barulah mahasiswa namanya..
kalu ketidakadilan sekecil ini pon masih tak berani nak tentang..sekadar merelekan..
bagaimana nak lawan ketidakadilan luar sana yang lebih besar..
perkara ni xkan timbul jikalau daripada awal lagi berlaku adil..

Anonymous said...

sudahlah..skg baru nak sembang pasal ISLAM la..MELAYU la..perpaduan la..owhh..masa aspirasi pegang MPP dulu ada sembang sal ISLAM? org berkopiah dituduh pembangkang.org brtudung labuh pembangkang.org ckpagama sikit pembangkang.semua pembangkang. padahal org tersebut memartabatkan ISLAM.bukan kah menjadi tgjwb Muslim utk memartabatkan ISLAm???
udah ler..yg bersoda bkn blog ni.tp komentar2 yg ada kat blog ni bikin hot.nak kata dosa, apaer yg tau.hanya ALLAH yg tahu. kpd mereka yg x puas hati, bukak blog sendiri.jgn nyibuk kat sini.

kosong jer said...

nape kite perlu trima kabinet neh????
xde kreadibiliti lgsg...
spatutnya org yg pegang ydp msti lah berpengaruh...
kalo takat mng x btanding kat fakulti lak tu, beribu2 student upsi ni pon layak...bg la yang mng bertanding..nmpak la sket ade pnykong2 kuat...

p/s: nak tnye sket...btol ke ydp tu x brape nak kras...kalo btol...lgkup r upsi...ape cter pompuan lagi kras dr laki...

suara reformasi said...

bosan aku dgn si pondan2 yg pakai anonymous ni..aku tau dh kbnykan org yg sama gak..

tolong la pakai name sendiri..
sng nak kenal pasti..mak bapak dh duk pikir name kite tang dlm perut..

atleast klu nk bikin HOT pn secara jantan..perpaduan??klu dh didiskriminasi??aku tny kau dr dulu xpnh berjawab..pasal ape kerusi UMUM di tubuhkan??

kau cube bace la mahasiswakini.com
malu la wey UPSI..U lain duk mengata kabinet kite ni..ade yg betul2 baik n layak dihumban..yg xsepatutnye gak diangkat..

korg yg mengundi sesama korg la yg bertanggungjwab gak atas pemilihan ketua ni..

nk pilih ketua bkn main2 beb..
klu kite tgk hadis rwyt abu daud ade rasul bersabda klu 3org lelaki keluar bermusafir pun,kena lantik seorg dr dorg tuk membawa ke jalan yang diredhai..

korg xphm sbb ape kami nk akmal..
klu korg yg ade pnglmn jd ape2 ketua kami terima..jadi bertoleransi dgn akmal..

ni ade yg smp mse konsert dulu
ckp tuk seimbangkan..ade konsert,ade tilawah,ade nsyd..

mentaliti ape tu??
mmg aku xbaik mane..tp aku xde la smp kuar statement yg leh org lain pakai tuk sesatkan org lain..korg tgk ape ustz akhil ckpkan??yg bab xbertudung n xsolat sbb xnk hipokrit tu..

atleast wpn kite ni teruk..sedar gak diri..ni klu dh ckp nak seimbang kan..klu kite minum arak,then mnum air zam2..nk ckp seimbang??hal yg kecik tu pn hang kena lg kuatkan sbg nk jd ketua..

suara reformasi said...

ha..pasni ade lg si pondan pakai anonymous ckp org len JAHIL..

mntk jgn la buruk sangka pd kaum lain..
nmpk sgt kau xnk perpaduan..klu nak sangat,buktikan melalui undian pemilihan ri2..pak turut sgt dgn sang penguasa lepas yg keputusan dh diatur
sebelum bertanding lg..cit poodah..

Anonymous said...

hahahaha.allaa kalo ltak namapun..bukan nama sendiri pun x guna..kalo pemberi komen berani sngt..guna nama yg mak bapak kita bagi.. yg ad dlm i.c..kalo lg berani letk no matrik sekali..senang kita nk cr empunya komen..kalo setakat sembunyi di sebalik nm andalusia,kosong jer,sayang mama syg papa,suara reformasi..x yah le nak ngaku sbg anak jantan..buat ak geli je.hahaha...

aku respect kat fadhullah n rijal berani tunjukkan identiti sendiri..x hipokrit..

Anonymous said...

x sabar rasa nya nk tunggu majlis watikah MPP...harap lps jew watikah tu nanti...segala fitnah akan berakhir..n melayu Islam x pula berpecah-belah dek kerana jawatan. INSYALLAH...MELAYU BOLEH

Maahadian Rock said...

penyelewengan RM36 000 tu cam na??
naper MPP yg lepas senyap jer nieh..
Jawab ler..
aku xmngharapkan korg berani..
Tp aku mnharapkan duit itu dikembalikan. Kalau betol duit itu dibelanjakan untuk kebajikan plaja UPSI mane hitam putihnya menandakan bukti???

Anonymous said...

KEPADA SUARA REFORMASI...DAH NAMANYA PILIHAN NK LETAK NAMA ANONYMOUS, LETAK LA..TAK KAN NK BUAT BLOB LG, NK CREATE URL LAGI, KLU SEKADAR LETAK NAMA REFORMASI, AKU PUN BLEH BEB...MCM KWN KITA SORANG TU CKP...DRPD LETAK NAMA, BAIK LETAK NUMBER MATRIK...SUARA REFORMASI BERANI KE? AKU CABAR KO KALAU KO BENAR2 JANTAN LETAKKAN NUMBER MATRIK KO...

MCM LA SUARA REFORMASI SGT, PADAHAL PENAKUT, SEMANGAT JE KUAT TAPI JIWA KOSONG..PENGECUT...DLM NI JE BERANI, JUMPA KAT LUAR LA..XDE ANONYMOUS, XDE SUARA REFORMASI..BERSEMUKA..TAK PUAS HATI...BANTAI JE, STATEMENT 'PONDAN' , MCMLAH DIRI TU TAK PONDAN...SUKA SGT LABEL ORG MCM TU MCM NI...

DIKATAKAN KUAT AGAMA, TAU PSL HADIS2 TP PERANGAI, AKHLAK...NTAH APA2..TAK STUDY KE BERPRASANGKA BAIK TU...NI X IKUT SUKA MAK BAPA DIA JE MENCACI ORG PONDAN...HEHE..RILEK BEB...

Anonymous said...

woi mangkuk!haha....marah pehal beb pkai anonymous?suka ati gua la

lu ingt lu hebat sgt ke?macam bagus

fadhlullah said...

suara reformasi tu name fster lame aku la

mtrx no?D20071029565

nk letak name xpyh pkai url pn..
ok??atleast jujur je gune name klu nk komen.andalusia aku tau sape..

k o s o n g pn aku tau sape.
tu name fster dorg gak..

dh klu korg nk menghangatkan keadaan pn atleast pkai la name pena yg org len tau.

paling aku xsuke gune name org lain n pkai anonymous..bpe bnyk blogger yg terkenal xkan apprve komen anonymous sbb suke buat hal tp xberani nk bertanggungjawab.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
kosong jer said...

kurang pandai la dak neh...ni wat ak beron jek...ak ltak name pena ak jek...dr ko ltak name anonymous tu..lg ka pgcut..pondan,takat sound bajet bagus je bek x yah..brani bg la name no ic, no phone, ssh2 bg je la biodata ko tuh...sng ssket org len nak bekenalan...ckp cm ape jek...nak tgur org pon pk la dr sndri gak...

Anonymous said...

wah grg nya ci anonymous tu.mangkuk hayun betul la.ntah2 org yg sama kot.bersabar sekalian.kita dah nak exam

tolong la bersatu wahai warga upsi said...

xnk kasi pegang jawatan, nk pegang jugak.dh pegang, berebut jawatan plak.bila mpp blh wat keje ni?kata jaga kebajikan la, utk mahasiswa/i la, mcm2 lg.tp kl msing2 berebut jawatan, bila seme ni blh jalan??y lain, blh bg pendapat, tp xperlu la jd batu api.time2 ni br seme nk kuar istilah yg selama ni xgn ni. pndai btul ye...be rational. n think about the future too.

Anonymous said...

wah...mmg teruk r...
siap men mencarut dlm ni..
nk buktikan k??..
tunjuk jer kat khlayak rmai 2...
"kami x pondan..kami tulen"..
nk marah2 pn jaga r akhlak..
ko 2 student UPSi..
bakal guru..
nasht org pndai..diri sndiri hncur..
wat jhnam ank org j kekg..
ckp pndai..mencarut pndai..
xdok akhlak lnsg...
ingt kat TUHAN etek nk ckp g2 pn..
ubah sikit peragai 2..
korg ingt..korg 2 bgs sgt..
bleh bla!!!

Anonymous said...

ak sokong akmal...
Ya Allah.. kalo betul akmal seorg pemimpin yg baik dan dapat memimpin ke jalan Mu..jadikanlah dia seorg ketua kepimpinan di UPSI as YDP..
kalo betul dia tidak ader kekutan ke arah itu..ko tunjuklah dia jalan MU..
semoga dia kuat dalam menghadapi dugaan dunia..semoga ISlam terus megah di UPSI dan Dunia amnya..
Amin...

Maahadian Rock said...

huhuhuhu..
Niela masalahnya..
nak tunjuk jantan xkena tempat..
Jantan Mati Pucuk..
Aku ade tgk la gak debat kat Group UPSI antara suara reformasi dan geng2 daripada puak kualiti.

Aku respek saudara reformasi..
die gunakan hujah dalam mempertahankan idealogi beliau.
Yg pihak lawan plak nk tunjuk samseng.
Kire jantan la tu nk tunjuk samseng kat UPSI nie??
hahahaha...
Bacul..
Nk berdebat secara ilmiah pastu guna emosi..
Aku xnak sebutla budak tu nama ape kat group UPSI tu..
tp kalau die baca yg aku komen nie harap2 die terasela kan..
Bila dh terase tu cepat2 la pikir yg ko tu cikgu bukan penyangak..

Muslimin Agung said...

Salam WUFI...

Tahniah ats kemenangan. Yakinlah semua ini drpd ALlah. Kita merancang, Dia juga merancang. Tapi perancangan Dia adalah yg terbaik. Slm Perjuangan drpd Alumni MPPUMS

fadhlullah said...

debat kat upsiportal??

aku dh penah join sekali je..
mse isu konsert DIGI tu..

ye..aku xalim pn..tp bile dah ade seseorang yg nak tegakkan kebenaran tu n aku tau jalan die tu betul..aku sokong..

tp mse tu aku xde nak terus sokong usaha membatalkan konsert digi tu..

aku ckp mntk dibuat garis panduan tuk konsert tu..aku juz bg cntoh suh ikut cara krjaan negeri kelantan uruskan konsert..yg laki,pmpn dipisahkan..kat tgh2 letak yg sudah berkeluarga..

tp ape yg dibalasnye??
aku pn xsanggup nak ckp..
cube la semak yg lama2..
biasa bile dh bg sume nak ajak bertumbuk bile xpuas hati..ni korg kena tgk cite GOKUSEN..xksh la season1 ke 2..(btul x cimi??haha)

bile dh timbul cm2 aku pn mntk
dibuat satu forum khas tuk dibahaskan bnde tu..pnggil ahli panel dr masjid tg malim sume..tp xde dilayan pn..

sume nk bertumbuk je..
aku pn pelik..xde cara lain ke??

-bukan PONDAN klu xnk bertumbuk..tp
tahu ade cara yg lebih bijak lg..dan harus la bertanggungjawab dgn stp ape yg kite tulis ni..cmne??(letak la nama sebenar..bru abu je yg siap bg sume profil die dlm ni..huhu..)

yg suh aku letak mtrx no tu name pn xberani paparkan..
xperlu URL beb..xpyh nk mengelak..be frank la..ok??

GUDLUCK EXAM guys..

fadhlullah @ suara reformasi said...

nk mntk penulis blog yg dikasihi mem BLOCK anonymous..leh wat setting cm2 x??huhu..klu leh wat la ek..

xpyh apprve..nnt tah sape2 lg yg pkai..dh bersepah2 sgt..t ade yg sje2 je nk buat hal lg hangat ke..

kte pn xtau sape die..atleast ade nama..tp ni dh xde bg ape2 nk wt cmne..nnt klu free nk ajak penulis blog n seisi rumah lepak mnum sme2 ek..sbb dh bnyk buke beberapa siri kejadian yg xpnh student uspi ni tau..

upsi portal n upsikini,upsikini lg bebas dlm bntuk penulisan..tp wat style blogger terkenal lain..block si annoying anonymous..

ok..wslm

blizzex said...

aku rasa org yg ckp Pro Kebajikan ni giler kuasa adalah org yg bodoh.kalo gitu Pro Kualiti tu x giler kuasa ke.
kalo diorg x gile kuasa nape x bagi je semua pro-K pgg MT. adoi. jgn ckp mcm xde otak. kita hanya nk org yg memimpin kita tu org yg betul2 boleh memimpin.bukan boleh taruk suka2 je org nk jadi pemimpin kita.
- abd muiez

Maahadian Rock said...

huhuhuhu...
Sabar blizzex..
tu la budak2 kualiti nie..
Semakin jatuh kualiti menjelang ezam nie..
Kita bukan nk demand lebih2 kan..
At least bagi satu atau dua kerusi MT biar berpadanan dengan kemenangan 3 calon kita dalam calon Umum..
Calon Umum nie mngikut majoriti pilihan plaja UPSI..
Bukan mcm calon fakulti..
Tp aku pelik naper pihak sebelah sana buta nak menlai soal nie..
biarla adila kan..
Kalau xadil maknanya xsama berat menandakan DACING dah mula rosak la tu..
hehehehehe...

andalusia said...

bale saudara anonymous diatas mengatakan aku penakut..ok la guna andalusia dari guna anonymous tu..

aku la andalusia..ni blog aku..klik la..ziarah la..ada gambar aku lagi tao..

andalusia said...

ha bagus empunya blog..dah xleh guna anonymous dah..

promahasiswa said...

syukran jazilan..semoga semuanye teratur lepas ni.bnyk sgt provokasi dr org2 yg konon berani tp xbertanggungjawab

DNA said...

jgn gado2..
relax jer..
ape2 jawatan yg ader...pegang jer.
tahun dpn kita kuburkan aspirasi.

ideologist said...

Salam...ak masuk blog ni sbb nk tahu pasal pkembangan kat upsi..tp x sangka mcm2 benda yg blaku..mgkin ak masih baru kt blog ni n x tahu byk pasal korg.tp berdasarkn pendapat ak..setiap pemilihan jawatan dalam MPP ader pro dan kontra masing2..ak tahu ader diantara penghantar komen ni bias pd maner2 pihak.x salh bg kter untuk berpihak pada maner2 pihak..tp aper yg ak harapkn elok lah klu berbincang jgn mgunakan emosi tp jadikan ia sebagai diplomasi..pd suara reformasi..ak knl ko.ak pn respek kt ko tp kdg2 kiter perlu ingat jgn kerana nila setitik rosak susu satu belanga..ko masih muda lg n x dinafikan semangat ko masih kuat..tp ingat satu perkara to be strong,u must have a true spirit...kepada annymous plak..tunjukkn diri anda,kter di dlam blog ni lah kter nk berbincang,mencari kata sepakat..nk menampilkn pendapat kter..ak tahu korang semua mahasiswa2 yg berkaliber..berada kt UPSI yg satu ketika dulu menjadi penghasil kepada tokoh2 yg memperjuangkan kemerdekaan..korang ader semangat 2..tonjolkn.ayuhlah warga2 upsi sekalian...jom wujudkn persefahaman.anything can be settle.no pro kualiti or pro kebajikan..tp WE ARE MAHASISWA UPSI..

Maahadian Rock said...

huhuuhhu...Siapa sebenarnya yang cuba bermain dengan api???

promahasiswa said...

to ideologist..tq..

insyaAllah lps ni leh lg timba pnglman dr senior2 yg mmg bnyk pnglman..mmg semangat tu sgt la mmbara tuk wjudkan good governance
tp smtimes dgn keadaan yg berat sblh mmg rse sakit hati sgt bile semuanye xtelus..

kpd pcuk pimpinan MPP..
klu ditakdirkan keputusan pmbentukan kabinet tetap xberubah
xpe..kite laksanakan tugas mngikut bidang masing2..tahun dpn buat gerak gempur secara menyeluruh utk pilih kepimpinan terbaik(ikut individu) xksh sgt pd fahaman politik,asalkan xdijadikan boneka phak tertentu..

spt yg phk HEP(Unit Perumahan)
ckp kat aku dulu,suara MPP yg kuat ade pd MT..klu kat exco2 ni smtimes mmg xberkesan lgsung..n bnde ni aku rse sgt berguna n student upsi ptut tahu..sbb tu aku nk sgt Aqilah n Akmal yg aku rse sgt2 la berkelayakan ptut duduk dlm MT..

insyaAllah..sme2 kite berubah..
wujudkan kerajaan cmpuran UPSI yg bru terbentuk sbg satu wadah yg sihat utk bawa suara mahasiswa..

peruntukan utk stp persatuan MPP jgn nafikan plak..ni senyap2 je..ok??

-FADHLULLAH-
aku mmg lbih kpd ProM,tp aku tetap tgk pd kelayakan individu..

ideologist said...

Baguslah ProMahasiswa kalau ko dah pikir mcm 2.....lgpn x kesah drpd pihak mana pun mpp 2 brasal..yang penting kelayakan mereka n seterusnya sejauh maner mereka mengotakkan janji mereka..dan satu perkara lg tentang komitmen n keprihatianan mereka terhadap masalah serta kebajikan pelajar..pasal organisasi dalam mpp 2 x jadi masalah sebenarnya..ak harap semua org dapat paham konsep dalam satu organisasi..memang la majlis tertinggi (MT) berkuasa dalam satu organisasi..tp kekuatan MT adalh bergantung kepada kekuatan exco2nya..satu lg,apabila disebut mendapat mandat n terpilih menjadi mpp..justeru dr itu...ini bermakna mpp itu menpunyai suara dalam organisasi tersebut.Maksud ak,exco mempunyai hak masing2 untuk menyuarakan sesuatau atau mempersoalkan tentang kemusykilan..jadi x timbul masalah ini...mengenai organisasi memang la MT yang akan memutuskan sesuatu..teapi aper yang perlu kita ingat..setiap keputusan yg dibuat MT adalah berdasarkan rundingan serta cadangan daripada setiap exco..jd jelas tampak disini bahawa exco pn boleh memperjuangkan sesuatu..yang penting niat kter..sentiasa muhasabah diri..n itulah yang terbaik..jd xperlu lah kter semua bergaduh lg pasal benda ni..klu diizinkn ALLAh,insyaAllah perubahan akan berjaya dilaksanakn.marilah kter bersama2 mengaminkan doa agar keselamatan dan kebajikan mahasiswa terus terbela..satu lg,nk mengharapkan sepenuhnya penyelesaian daripada MPP bkn lah satu jalan yang terbaik TP yg patut menjadi suara,mata n segala2nya bagi menyelesaikan segala masalah yg berlaku di UPSI hari ini..jadi mari lah bersama2 menyokong kepimpinan campuran yang dibentuk pd sesi kali ini..x guna kter nk bergaduh2an..tiada untungnya..akhir kata..

Action Is not reaction
N
Reaction is not Action

fikir2kn lah

Maahadian Rock said...

Ermmmm..
aku xnak hanya kebajikan yang dijaga..
aku xkisah kalau kebajikan aku xterjaga kat UPSI nie..
selama nie sape la yg dop jaga aku kalau bukan aku sendiri..
Pengharapan aku agar sinar Islam lebih cerah di UPSI..
Environment Islam mmg malap di UPSI skrg nie..
xnak lagi benda2 lagha, konsert2 lagha diadakan lagi..
Nk buat konsert bleh tp biarlah bertepatan dengan yg Islam anjurkan.
Islam nie adalah cara hidup..
Gunakan ia sebagai satu panduan untuk menyelesaikan masalah hidup..
insyaAllah....

ideologist said...

ALHAMDULILAH..syukur Alhamdulilah..masih ader anak muda yg ingin tegakkn islam..bagus Maahadian,niat kamu patut dipuji..btl,syiar islam mesti ditegakkn..itu lah menbantu kepimpinan menjadi lebih efektif...TP Perlu diingat juga Maahadian,kebajikan mahasiswa pn perlu dijaga.klu kamu katakn kamu xkesah kalau kebajikan kamu tidak dijaga,ianya tidak bertepatan sebenarnya..ini kerana kter x melalui proses untuk jaga kita cthnya spt bas,kolej kdiaman,isu akademik,sambutan konvokesyen n etc..wlaupun aper yg dibuat kdg2 x bersesuaian,x diterima..tp 2 adalah proses pembelajaran..no body perfect..n pasal islam yg kian malap td 2 ek..mmg ianya dialami,tp xlah terlalu kritikal..jd aper yg penting skrg..proses pentarbiyahan ni bkn sepatutnya dilakukan pemimpin atasan shaja...tetapi pemimipin kelab,kolej atau aper2 pun boleh menbantunya..lgpn klu ader aper2 isu berbangkit yg nk di usulkn terus kpd pihak atasan..kiata dibenarkn bersuara dlm sidang dewan pendidik...2 yg terbaik..x usah kter bazirkn suara menjerit,marah2 atau aper2 je la..InsyaAllah..usul kter akan dipertimbangkn..lgpn Allah x kn biarkan hamba2nya yg berjuang di jalannya kesorgan.InsyaAllah.

Maahadian Rock said...

ye aku stuju dengan ko..
tp kalau nk buat mcm tu pemimpin tu sendiri kena ada kesedaran.
yang paling penting ialah YDP..
kalau ditakdirkan hairie jadi YDP aku harapkan die mmpunyai fikrah Islam..
Skrg nie ramai orang Islam yg mmpunyai fikrah sekular, fikrah barat..
Hedonisme..
Nnt YDP MPP kuarkan arahan kepada semua presiden2 persatuan dan kelab supaya menghidupkan suasana Islam di upsi..
:)

Maahadian Rock said...

Salam semua...
anak jantan mane yang sound aku kat blog aku kononnya aku telah melanggar perkara 15 AUKU..
sila bagi bukti kepada aku kalau aku betul2 bersalah. jangan main tuduh sebarangan jer..
BACUL!!!!!