November 4, 2012

Fadlillah YDP ‘hingusan’


Tanjong Malim, 4 Nov – Setelah Upsi di kejutkan dengan pelbagai taktik kotor oleh pihak We Love Upsi (WLU) dalam pilihanraya kampus yang lepas, kini terserlahlah hasil barisan MPP UPSI yang rata-ratanya boleh dikatakan budak hingusan terutamanya pada barisan MT.

Pihak Upsikini mendapat maklumat bahawa YDP MPP, saudara Mohd Fadlillah Mukhatar yang dilantik melalui kuasa veto ‘Raja Dangdut’ menghadapi masalah dalaman dengan anggota kabinetnya sendiri. Perkara tersebut berlaku kerana setiap keputusan yang hendak dibuatnya mesti dirujuk kepada DDj sehingga perkara yang kecil dan remeh sekalipun.

Rakan kabinetnya terutama barisan MT berasa rimas dengan sikap kepimpinan yang amat lemah ditunjukkan oleh Fadlillah. Mereka dikatakan sudah mula mencari arah baru dengan membuat keputusan sendiri tanpa merujuk kepada Fadlillah terlebih dahulu.

Ramai dalam kalangan mahasiswa juga turut mempersoalkan lantikan Fadlillah sebagai YDP dengan rekod prestasinya sebelum ini.

Kini, mahasiswa sedang melihat apakah visi & misi perjuangan MPP kali ini.
Apakah setiap masalah yang dihadapi mereka seperti sistem perkhidmatan bas yang masih bermasalah, jaringan Wifi di kolej KUO yang masih belum dapat digunakan, dapat diselesaikan ataupun tidak. Mahasiswa menaruh harapan yang tinggi melihat sejauhmana kemampuan MPP melaksanakannya.
Dalam maklumat berkaitan, barisan MPP kali ini turut diisi oleh 4 orang wakil Mahasiswa Pendidik yang masing-masing memegang portfolio kebajikan & perkhidmatan (Mohamad Syafiq Bin Abdul Majeed ), Akademik & Kerjaya (Muhammad Maghfur Bin Ibrahim Akhibi ), Perhubungan Awam & Antarabangsa (Husnil Khatimah bt Hussin ) dan Latihan & Pembangunan Sahsiah (Wan Nur’ Atiqah Binti Wan Mohamad Zamri).

No comments: